Tanjug
Aleksandar Vulin

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je danas na Goču da nema većeg zla od trgovine narkoticima i da je svaki narko-diler potencijalni ubica naše dece zbog čega će Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviti da ulaže u obuke i opremanje pripadnika policije za otkrivanje laboratorija za proizvodnju droga, kako bi se još efikasnije borili protiv ovog zla.

Ministar Vulin koji je u Nastavnom centru „Mitrovo polje“ prisustvovao prikazu obuke, koju sprovode instruktori MUP-a za otkrivanje i deaktiviranje ilegalnih laboratorija, istakao je da je svako ko je našem detetu prodao i gram droge svesno ugrozio njegovo zdravlje, život i budućnost.

„Narko-dilerima treba suditi kao ubicama, ali sudili im tako ili ne, na nama je da učinimo sve što možemo da droga koja se proizvodi na teritoriji naše zemlje, kao i ona koja se uveze, nikada ne stigne do naših ulica“, istakao je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, značaj Centra i obuke koja se u njemu sprovodi ogleda se u sticanju znanja i veština koje će omogućiti da policija na samom izvoru otkrije narkotike, pronađe proizvođača i udari narko-dilere, tamo gde ih najviše boli, u proizvodnju droga, jer kada sasečete proizvodnju oni više neće biti u stanju da truju i ubijaju našu decu.

Zato će, kako je naveo, Ministarstvo unutrašnjih poslova učiniti sve da se znanje i oprema kojima Centar raspolaže distribuira ka čitavom Ministarstvu, kako bi policija bila još spremnija i sigurnija u borbi protiv ovog strašnog zla.

Ministar je objasnio da droga u našu zemlju dolazi iz drugih zemalja, ali da se veća količina droge koja se proda na našem prostoru proizvodi na teritoriji Republike Srbije, u odgovarajućim laboratorijama, zbog čega policija mora da bude obučena i spremna da ih otkrije i deaktivira.

Rukovodilac obuke za borbu protiv droga Saša Gajić istakao je da je obuka koju sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova kvalifikovana u Evropi i svetu kao jedna od najboljih i da profiliše MUP kao strateškog partnera u ovoj oblasti svetskim policijama.

Prema njegovim rečima, obuka se sprovodi u skladu sa najsavremenijim metodama i tehnologijama i podrazumeva obuku za otkrivanje i deaktiviranje laboratorija za proizvodnju narkotika, kao i hapšenje osumnjičenih.
Imajući u vidu širi društveni značaj borbe protiv narkotika, kao i opasnost po okolinu koju mogu da izazovu laboratorije za proizvodnju narkotika, znanje i stručnost policijskih službenika u njihovoj deaktivaciji, kako je naveo, izuzetno su značajni za podizanje nivoa bezbednosti.

Instruktorski tim prikazao je vežbu otkrivanja i deaktiviranja ilegalne laboratorije za proizvodnju narkotika, kao i vežbu blokada mesta krivičnog dela i hapšenja naoružane kriminalne grupe, a ministar Vulin sa direktorom policije Vladimirom Rebićem obišao je i prostorije u kojima se obuka izvodi.

1 COMMENT

  1. Nisam licno video, ali mi prijatelj, cija je priroda posla takva da prakticno celo radno vreme na ulici, kaze da se droga bezmalo javno prodaje. Zna li to ministar (verujem da zna),i sta se preduzim sem sto se paradira?????

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here