Tanjug
Aleksandar Vulin

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je danas primopredaji opreme koju je Udruženje osiguravača Srbije doniralo saobraćajnoj policiji i poručio da je ova donacija značajan pomak za našu policiju, koja će mnogo više vozača moći da testira, a samim tim i mnogo više pijanih ili drogiranih vozača da isključi iz saobraćaja.

– Udruženje osiguravača Srbije je još jednom pokazalo koliko je socijalno odgovorno, koliko razmišlja o svojoj industriji, ali i koliko razmišlja o bezbednosti svih nas učesnika u saobraćaju. Nemojte sedati drogirani za volan. Svaka odgovornost je vaša. Ako ste drogirani, a mi to utvrdimo, bićete odgovorni za svaku štetu koju napravite i za vas osiguranje ne važi, baš kao što nema ni popusta kada je u pitanju krivična ili prekršajna odgovornost. Ovo je značajan pomak za našu policiju, jer ćemo mnogo više vozača moći da testiramo, jer ćemo mnogo više drogiranih vozača moći da uklonimo iz saobraćaja – poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Ministar je istakao da je oprema koju je Udruženje osiguravača Srbije doniralo Ministarstvu unutrašnjih poslova vredna i velika, kao i da je ulaganje u bezbednost svih građana važnije od novca koji je uložen.

Generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije Duško Jovanović naglasio je da ovo Udruženje nastavlja vrlo uspešnu saradnju sa Ministarstvom unutrašnjih poslova na čelu sa ministrom Aleksandrom Vulinom.

Jovanović je poručio da je ove godine Udruženje osiguravača Srbije doniralo više stotina hiljada evra za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova.

– Svi oni koji prouzrokuju određenu štetu, a pod uticajem su psihoaktivnih supstanci, postaju regresni dužnici industrije osiguranja. Regresni dužnik znači da kompletna šteta – i materijalna i nematerijalna mora da se na kraju naplati od regresnog dužnika i to ne zastareva. U prethodnom periodu smo imali slučajeve kad su ti dugovi bili više stotina hiljada evra, što je veliki problem. Trebalo bi da svi vodimo računa i delujemo preventivno kako bismo smanjili štetu na našim putevima – rekao je Jovanović.

Vršilac dužnosti načelnika Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević zahvalio se Udruženju osiguravača na donaciji koja će, kako je istakao, uticati na povećanje bezbednosti na srpskim putevima.

– Ovih 2.000 kolektora i četiri uređaja će biti raspoređena u područne policijske uprave koje će policijski službenici, nadam se, koristiti veoma uspešno – rekao je Lakićević.

Ovom prilikom Udruženje osiguravača Srbije doniralo je Ministarstvu unutrašnjih poslova četiri uređaja “Dreger Drug test 5000” i 2.000 komada odgovarajućih kolektora za uzrokovanje telesnih tečnosti i testiranje na osam vrsta različitih psihoaktivnih supstanci.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here