MUP
Aleksandar Vulin se sastao se sa saveznim kancelarom Republike Austrije Karlom Nehamerom.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa saveznim kancelarom Republike Austrije Karlom Nehamerom u okviru njegove zvanične posete Srbiji.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da je Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem posvećena očuvanju mira i stabilnosti na čitavom Zapadnom Balkanu i da je Srbija stub te stabilnosti.

Tokom sastanka ministar policije Aleksandar Vulin i kancelar Nehamer su se osvrnuli na veoma uspešnu saradnju srpske i austrijske policije, koja je dodatno osnažena njihovim konstruktivnim susretima i realizovanim zajedničkim projektima za vreme dok je kancelar Nehamer obavljao funkciju saveznog ministra unutrašnjih poslova.

Takođe, sagovornici su još jednom potvrdili značaj strateškog partnerstva po pitanju migrantske krize i ponovili zajednički stav da Srbija i Austrija neće biti parking za migrante.

Ministar policije Aleksandar Vulin je istakao da je Republika Srbija spremna da adekvatno odgovori na sve izazove i posledice koje mogu biti prouzrokovane zbog aktuelne krize u Ukrajini.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here