EPA-EFE/FEHIM DEMIR
Bisera Turković

Ministarka spoljnih poslova BiH Bisera Turković komentarisala je materijalno stanje građana te zemlje, po čemu se može zaključiti da im “teče med i mleko”.

Turković je gostovala u programu televizije Hajat gde je govorila o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, a pred kraj intervjua analizirala je i ekonomsku situaciju u zemlji i njen uticaj na život građana.

– Situacija svakim danom postaje sve bolja, znate. Ništa se ne dobija bez napora i rada. Postojale su i druge zemlje, znate, evropske zemlje, moćne zemlje koje su prošle kroz to, kroz sukobe i negiranja, kroz puno istorijskih upitnika. Ne znam zašto bismo mi bili pošteđeni i imali nekakav idiličan život. Treba da se dokažemo, da se izborimo – navela je ona.

Na komentar novinarke da su ljudi možda umorni od borbe, Turković odgovara da “niko nema pravo biti umoran, ako ima nešto da pojede””

– Niko ne treba da bude umoran od toga. Niko. Svi mi imamo jako dobar život. Onaj koji ima toplinu u domu, svetlo, koji ima nešto da pojede, ne može biti umoran. Mislim da smo mi razmaženi – ocenila je ministarka.

Dodala je da nju u Sjednjenim Američkim Državama, kao vrhuncu razvoja demokratije i ljudskih prava, iznenadi kada vidi “šatore oko Stejt departmenta u Vašingtonu, u koje su smešteni beskućnici”.

– Vi ovde oko Predsedništva BiH i Veća ministara BiH i parlamenata nemate šatore s beskućnicima – konstatovala je.

Na kraju je priznala da, kako kaže, tu i tamo i u BiH ima teških slučajeva.

– Mi imamo teških slučajeva, tu i tamo, ne treba zatvarati oči pred tim. Ali većina našeg naroda može da sastavi kraj s krajem. Ali kad se govori o većini naroda mi imamo solidan život – zaključila je Turković.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here