EPA-EFE/NEIL HALL
Liz Tras

Ministarka spoljnih poslova Velike Britanije Liz Tras tokom posete Estoniji provozala se tenkom.

Uoči putovanja u Rigu, gde se održava sastanak ministara spoljnih poslova zemalja NATO-a, šefica britanske diplomatije posetila je Estoniju i kontingent britanskih trupa koji je tamo raspoređen u okviru misije NATO-a.

List „Tajms“ objavio je snimak sa britanskom ministarkom koja se u maskirnom prsluku i sa kacigom u pratnji vojnika vozi tenkom po poligonu.

Uoči putovanja na sastanak u Rigu, Tras je izjavila da će za nju glavno pitanje biti suprotstavljanje „destabilizujućim akcijama“ Rusije i Belorusije.

– Podržavaćemo Ukrajinu i stabilnost na Zapadnom Balkanu, štitićemo njihovu bezbednost. Videli smo tu taktiku Rusije i ranije kada je lažno izjavila da je aneksija Krima bila odgovor na agresiju NATO-a. NATO je savez koji se zasniva na principu odbrane, a ne provokacije. Svaka pretpostavka da NATO provocira Rusije apsolutno je pogrešna – naglasila je ministarka.

Prema njenim rečima, bilo kakve akcije Rusije usmerene na podrivanje slobode i demokratije njihovih partnera „biće strateška greška“.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime