Ministarkin desant na Koridor: Radnika nigde

0

Od srpskih radnika ni traga ni glasa, (ne)radovi snimljeni iz vazduha
 

"Gradnja deonice od Ljiga do Preljine na kojoj je angažovana azerbejdžanska firma Azvirt sa domaćim podizvođačima, odvija se po planu i ona će biti završena, kao što je i najavljeno, najkasnije u avgustu 2016", rekla je ministarka.

 

Mihajlovićeva je posle posete gradilištima na Koridoru 11 kostatovala da ponovo nema radnika i mašina na deonici od Uba do Lajkovca, gde su angažovane domaće firme Planum i Putevi "Užice".

 

"Ministarstvo je prošle nedelje poslalo upozorenje da će aktivirati garancije i rekla bih da je to poslednje upozorenje pred isključenje izvođača iz tog posla, pošto sve ukazuje da deonica neće biti završena do 30. novembra 2014", rekla je Mihajlović.

 

Azerbejdžanci na radnom mestu
 

Ona je ukazala da nijedan novi aneks ugovora neće biti potpisan i dodala da joj se čini da se na toj deonici samo "gubi vreme i novac" i da izvođači ne mogu da je završe uprkos tome što je duga svega 12,5 kilometara.

 

"S druge strane, na deonici od Ljiga do Preljine, koja je duga 40,4 kilometara, radi se punom parom, sedam dana u nedelji i po predviđenoj dinamici. Ta deonica spada u jednu od najtežih po broju mostova i tunela, a gradi se po planu", rekla je Mihajlovićeva.

 

Dodala je da je na toj deonici predviđena gradnja ukupno 70 mostova, od kojih je 39 već završeno.

 

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije rekla je i da je očekivala više mašina na deonicama Obrenovac-Ub i Lajkovac-Ljig gde je kineski izvođač Šandong hajspid group započeo pripremne radove.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here