A. Čukić
Srpski vojnici

“Rusija je najveći donator Vojske Srbije”, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane, demantujući navode pojedinih srpskih medija da su SAD najveći donator Vojske Srbije.

“Vojska Srbije je najveće donacije dobila od Ruske Federacije koja je donirala šest aviona MiG-29, a u toku je realizacija donacije 30 oklopnih izvidačkih vozila BRDM-2MS i 30 tenkova T-72MS sa pratećim elementima logističke podrške”, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Osim toga, kako se navodi, tokom pregovora za nabavku naoružanja i vojne opreme iz Ruske Federacije dobijeni su značajni popusti i druge olakšice.

Takođe je Republika Belorusija donirala Vojsci Srbije 4 aviona MiG-29.

Do razlike u iznosima donacija pojedinih država, koji se nalaze u “Informatoru o radu Ministarstva odbrane”, i stvarnog stanja, došlo je iz razloga što u “Informatoru” nisu prikazane one donacije koje su u toku ili još ne postoji saglasnost obe strane za obelodanjivanjem podataka o iznosima tih donacija, navelo je Ministarstvo odbrane.

4 COMMENTS

  1. Gde cese setkaju te stare gvozdje vi nemate prostor za migove vi treba dase plasite i dase nauruzavate jer ste mnogo rane naneli neduznim ljudima

    • jeli sipac, volis da pises srpski al i ne znas. hahahahahah, iskidao sam se kada sam procitao sta pises.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here