Tanjug

Srbija je dobila novu vladu koju su većinom glasova izabrali poslanici nakon glasanja javnom prozivkom.

Za novu vladu, na čijem je čelu po drugi put Ana Brnabić, glasalo je 227 poslanika, protiv je bilo pet poslanika, a uzdržanih nije bilo.

Nova vlada ima 21 ministarstvo i dva bez portfelja, a više od 50 odsto članova novog kabineta su žene.

Nakon glasanja ministri su položili zakletvu u Skupštini Srbije i tekst zakletve predali predsedniku parlamenta Ivici Dačiću.

Brnabić i članovi vlade su pročitali tekst zakletve koji glasi: “Zaklinjem se na odanost Republici Srbiji i svojom čašću obavezujem da ću poštovati Ustav i zakon, da ću dužnost člana Vlade vršiti savesno, odgovorno i predano i biti posvećen očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbije”.

Polaganjem zakletve zvanično počinje da teče mandat Vladi Srbije.

Brnabić je izlažući ekspoze na početku današnje sednic naglasila da će nova vlada biti vlada političkog i ekonomskog kontinuiteta i da će imati šest ciljeva o kojima će posebno voditi računa.

– Ova vlada imaće šest ciljeva o kojima će posebno voditi računa – borba protiv kovida, Kosovo i Metohija, borba protiv organizovanog kriminala i rat protiv mafije, nezavisno odlučivanje Srbije, vladavina prava i ubrzanje reformi i dalje ekonomsko jačanje Srbije – naglasila je Brnabić.

1 KOMENTAR

  1. NOVA VLADA U STAROM RUHU

    Nakon dugih četiri meseca formiranja vlade, formirana je i izabrana nova vlada, stara u novom ruhu. Čestitam im izbor i želim im da što bolje i bistro osluškuju vođu i da rade ono što on želi, da klimaju glavom, da se uvlače što dublje i da ponavljaju neumorno i bez prestanka ono što kaže vođa, kao najvredniji papagaji. Zapamtiće, jer njegove reči i misli čitaju i prenose sve njegove TV i novine i sajtova. Oni će biti samostalni kao robot, čiji upravljač ne drži Ana, jer je ona odavna robotizovana, već vođa. O poslušnosti ministara i ministarki biće promene, jer ovu prosperitetnu vladu čine 50% ženskog pola, prvi smo tu u Evropi. Stigla je konačno IT u Nemanjinu, jer tu dolazi već osam godina, polako, nežno i sigurno. Da li će ova vlada ispuniti rečenog u ekspozeu mandatarke i ono što narod i tajkuni očekuju? Čuće se.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime