“Mirko sine, kako će majka bez tebe!”

0

Žrtva međunacionalne mržnje: Mirko Milenković
 

Njega je, kako su "Vesti" već pisale, u obližnjem mestu Zeligenštat-Frošhauzen, sa nekoliko udaraca nožem ubio 17-godišnji Hrvat Dominik S, rođeni brat Daniele S. (19), devojke nesrećnog mladića.

 

Fotografije sa sahrane Mirka Milenkovića možete pogledati OVDE

Nekoliko stotina ljudi došlo je da se oprosti od mladića koji je po svemu sudeći nastradao samo zato što maloletnom i očigledno posesivnom bratu njegove devojke nije odgovaralo što mu se sestra zabavlja sa mladićem druge vere i nacije.

Istragu o motivima zločina koji se dogodio na pragu kuće Daniele S. vodi policija u Ofenbahu, ali detalji ne izlaze u javnost. Na ulazu u groblje u Noj Izenburgu bilo je primetno prisustvo policije, pošto je neko procenio da ova sahrana nosi izvesni bezbednosni rizik.ć

 

Pročitajte još:

*Životom platio ljubav sa Hrvaticom

* Mirko izdahnuo Danijeli na rukama

Na sreću potrebe za njihovom intervencijom nije bilo. Sahrana je protekla mirno i dostojanstveno, a govornici, Mirkov najbolji drug i kum, ni jednom jedinom rečju nisu pomenuli okolnosti pod kojima je izgubio život niti za to kao krivca prozivali bilo koga. Isticali su njegove vrline i da će svima biti teško da žive bez Mirka.

 

Daniela nije došla

Daniela S. je na svom Fejsbuk profilu proteklih dana ostavljala poruke pune nežnosti i ljubavi prema Mirku s kojim se zabavljala godinu i po dana i sa kojim je navodno planirala zajednički život. Daniela S, međutim, nije se pojavila na sahrani. Nezvanično saznajemo da je htela, ali da je verovatno zbog pritiska svoje familije i straha od mogućih negativnih reakcija ipak odustala.

Opelo za pokojnika služili su sveštenici iz Frankfurta Simon Turkić i Stojan Barjaktarević, a kada je beli kovčeg sa telom pokojnika spušten u grob prolomio se bolni krik majke Marine.

– Sine moj, ne ostavljaj me, kako će majka bez tebe živeti – zavapila je nesrećna žena i niko više nije mogao da zadrži suze.

Neutešnu majku Marinu pridržavali su Mirkov stariji brat Marko (28) i suprug Miroslav, a ona se skrhana tugom pomagala i štakama da se održi na nogama. Saznali smo da se nakon nedavne operacije oporavljala u obližnjoj banji, gde je i zatekla strašna vest o smrti mlađeg sina.

 

Ubica s dosijeom

Najbliža rodbina pokojnog Mirka nije znala da je on već dolazio u sukob sa Dominikom S. koji je po svemu sudeći bio problematičan mladić. Policija u Ofenbahu već ga je imala u evidenciji, mada ne navode zbog čega. Izvesno je jedino da Danielini roditelji nisu imali ništa protiv Mirka.
– Znam da su ga već videli kao zeta, a razlog sukoba s Dominikom S. Mirko je poneo u grob – kazao je za "Vesti" pokojnikov ujak Mladen Simić.

Da podsetimo, Mirko je te kobne subote 12. jula, oko 17.15, došao po Danielu i trebalo je da se upute na njenu matursku zabavu. Čekao je u dvorištu kada je došlo do svađe sa Dominikom S. Ne zna se da li je Dominik S. već tada kod sebe imao nož ili je otišao u kuću po njega. Teško ranjeni Mirko pokušao je da pobegne, ali posle nekoliko koraka srušio se na pločnik. Na njegovo telo uz vrisak se bacila Daniela, kojoj je preminuo na rukama. Ekipa lekara Hitne pomoći koja je brzo stigla, mogla je samo da konstatuju smrt. Dominik S. je uhapšen i nalazi se u zatvoru za mlade prestupnike.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here