EPA-EFE/DEMOCRATIC NATIONAL CONVENTION

Donald Tramp je “pogrešan predsednik” za SAD i Amerikanci moraju da glasaju za Džoa Bajdena ukoliko žele da održe najosnovnije uslove za funkcionalno društvo, izjavila je bivša prva dama SAD Mišel Obama u govoru pripremljenom za nacionalnu konvenciju američke Demokratske stranke, koja se, zbog pandemije koronavirusa, održava virtuelnim putem.

Tramp je imao više nego dovoljno vremena da dokaže da je u stanju da obavlja dužnost predsednika, ali je očigledno u problemima preko glave i nije dorastao trenutku, istakla je Mišel Obama u obraćanju, unapred snimljenom u njenom domu.

Kritikujući republikanca Trampa zbog ekonomskih problema u zemlji, nereda koji su izbili širom SAD usled sistemskog rasizma i nedostatka američkog liderstva na svetskoj pozornici, Obama je rekla da je, za razliku od njega, demokrata Bajden pristojan čovek koji “zna šta je potrebno za spas privrede, suzbijanje pandemije i vođenje naše zemlje”, navodi AP.

Reagujući na najave da će govor Mišel Obame biti unapred snimljen za potrebe konvencije Demokratske stranke, Tramp je juče istakao da će njegovo obraćanje na republikanskoj nacionalnoj konvenciji ići uživo.

“Ko želi da sluša govor Mišel Obame sa snimka?” upitao je Tramp na jednom predizbornom mitingu u američkoj državi Viskonsin.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime