Mišković: Ni saobraćajni prekršaj nisam platio

0

Nije mu jasno kako je završio na sudu: Miroslav Mišković
 

"Nikada nisam bio u sudu, ni saobraćajni prekršaj nisam platio, ne znam šta se sad desilo. Delta je takav sistem, kakav ne možete da nađete u jugoistočnoj Evropi, da on i sada fukcioniše kada i glavni čovek nije tu", naglasio je Mišković.

 

On je kazao i da "ne zna šta se danas radi u Delti, jer se ne bavi operativnim poslom, već vizijom kompanije". Prema njegovim rečima, da je Delta uvek poslovala po zakonu, pokazuje i odbrana ostalih optuženih u postupku.

 

Današnje ročište počelo je odbranom revizora "Konzita" Zdravka Raša, koji se tereti za pomoganje u krivičnom delu zloupotreba položaja odgovornog lica.

 

"Nije tačno to što se navodi u optužnici. Đuraškovića (vlasnik Nibens grupe, Milo) nikad nisam sreo niti sam mu pomogao da ostvari protivpravnu imovinsku korist", istakao je Rašo u sudu.

 

On je optužen da je procenom nenovčanog uloga Preduzeća za puteve (PZP) Niš, a koje su potom preneti u "Šer" korporaciju, pomogao vlasniku Nibensa Milu Đuraškoviću da ostvari protivpravnu imovinsku korist. U optužnici je navedeno da je prenos udela obavljen po nižoj, nepravilno procenjenoj vrednosti, zbog koje je PZP Niš zabeležio kapitalni gubitak od oko 146 miliona dinara.

 

Rašo je objasnio da je unošenjem akcija PZP Niš u Šer korporaciju, to preduzeće koje je bilo u sistemu Nibens grupe, postalo vlasnik 99 odsto udela u Šer korporaciji.

 

"Procenu nisam radio radi prodaje akcija, tu nije reč o gubitku prava, već njihovoj razmeni. Vi dajete akcije za udeo u vlasništvu", precizirao je Rašo.

 

Odbranu je izneo i optuženi bivši direktor "Delta brokera" Predrag Filipović koji se tereti da je pomogao Miroslavu i Marku Miškoviću i Milu Đuraškovića da neosnovano uvećaju vrednost kapitala PZP Niš.

 

Prema optužnici Tužilaštva, akcije PZP Niš su nezakonito uvećane 2008. godine kada je došlo do naglog pada vrednosti kapitala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here