EPA-EFE/Andrej Čukić

Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića, uvršten je u tenisku kuću slavnih u Njuportu.

Ivanišević je pre 20 godina osvojio Vimbldon u legendarnom finalu protiv Patrika Raftera, a njegovo dostignuće i danas je nedostižno jer je najniže rangirani igrač u istoriji koji je osvojio najprestižniji trofej.

Dve decenije kasnije, Ivanišević je ponovo u svojoj ruci imao vimbldonski trofej, ovoga puta kao trener Novaka Đokovića, a njihva saradnja pokazala se više nego uspešnom.

Ipak, Ivanišević otvoreno priča da raditi sa Novakom nije lako, da to nosi veliki stres, jer se računaju samo pobede i Grend slemovi, ali da on to voli i da uživa u svom radu.

– Ljudi misle da je moj posao sa Novakom lak, ali nije. Daću vam moj posao na nedelju dana i i videćete da li biste mi vratili posao natrag ili ne. Sjajno je raditi sa takvim vrhunskim sportistom i igračem, a takođe i veoma zahtevno. Finale nije dovoljno dobro. Treba pobediti. Računamo samo pobede. Računamo samo Slemove. To je ogroman stres. Ali ja to biram. Sviđa mi se. Gura me da naučim više i budem bolji trener i bolja osoba. Zaista uživam – rekao je Ivanišević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here