Nemanja Miščević
Sa snimanja

Početkom septembra u okolini Beograda počelo je snimanje filma “Mraz” reditelja Pavla Vučkovića, koji će na platno doneti intrigantnu detektivsku priču.

“Mraz” je mračan, poetski film koji nam kroz mitologiju balkanskog folklora govori o glavnoj junakinji, detektivki Mirjani, koja u istočnu Srbiju odlazi kako bi ispitala nestanak mlade devojke. Prateći Mirjanino emotivno i psihološko putovanje kao i istragu, “Mraz” iz detektivskog filma prelazi u misterioznu bajku, žanrovsku mešavinu trilera, fantazije i horora.

Reditelj i scenarista Pavle Vučković, posle velikog uspeha sa debitantskim ostvarenjem “Panama”, koji je premijerno prikazan u okviru zvanične selekcije festivala u Kanu, nastavlja sa internacionalnim projektima, budući da je i film “Mraz” proistekao iz L’Atelier
selekcije u okviru Kanskog filmskog festivala.

Glumačku podelu čine renomirana regionalna imena: Kamka Tocinovski, Lara Dragović, Mirko Vlahović, Vesna Trivalić, Jovo Maksić, Jovan Belobrković, Zlatan Vidović…

Brojna ekipa

Film “Mraz” se snima u produkciji Plan 9, Telekoma Srbija i Film Districta, na čelu sa glavnim producentom Stefanom Mladenovićem i producentkinjom Tatjanom Žeželj Gojković. Koproducenti su Cinnamon film i Art&Popcorn iz Srbije, Black Cat Production iz Severne Makedonije i Parangal Film iz Crne Gore, a uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije, Filmskog centra Srbije, E uroimages Development Fund , Kreativna Evropa MEDIA programa, Filmskog centra Crne Gore i Filmske agencije Severne Makedonije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here