Mitovi o lepoti koji su zapravo istina

0

Ukoliko previše zategnete punđu ili konjski rep, kosa će početi da vam opada
 

Zbog zategnutih punđi ili repova kosa može da počne da opada

Bilo koja frizura ovakvog tipa može da dovede do gubitka kose. I to gubitka u smislu opašće, i više nikada neće izrasti. Sačuvajte kosu, opustite taj rep!

 

Ako trljate oči pravite bore

Trljanje očiju ne pravi bore odmah i sada, ali vremenom, kako se koža tanji, tako ćete i primećivati sve više bora u tom predelu lica. Zato ne dozvolite da vam trljanje pređe u naviku.

 

Nije mit, pivo je zaista dobro za kosu

Pivo je dobro za kosu

Ukoliko koristite pivo kao tretman, to je dobar potez. Pivo jača vlasi, jer je puno vitamina i proteina koji pospešuju zdravlje i sjaj, dok alkohol pročišćava. Jedino na šta treba da obratite pažnju je miris, pa zato pivo nanosite pre šampona.

 

Određena hrana izaziva akne

Masna hrana, velike količine čokolade, sve to dovodi do velikog broja akni na vašoj koži. Naravno, svako drugačije reaguje na različite stvari, ali svakako, uvek je pametnije biti umeren u svemu.

 

Labelo može izazvati zavisnost

Nije u pitanju stvarna navučenost na proizvod, ali vaša koža se posle određenog vremena korišćenja isključivo jedne stvari jednostavno navikne, i traži samo to. Opet, nemojte preterivati.

 

Ako ne frižider, neko hladnije mesto

Parfemi se čuvaju u frižideru

Ni ovo nije mit! Ako ne u frižideu, neka to svakako bude neko hladnije mesto, kako parfem ne bi brže ispaio i izgubio miris zbog kojeg ga i koristite. Takođe, obratite pažnju da sem određene temperature, parfemi traže i tamnije prostore.

 

Regenerator može da posluži za pranje kose

I on, kao i šampon, sadrži sve što je potrebno da kosa bude čista. Ali imajte u vidu da ne sadrži dovoljno, tako da ga umesto šampona možete koristiti samo hitnim slučajevima. Ukoliko imate previše suvu i oštećenu kosu, pranje regeneratorom može biti vaša karta za mekoću, ali ako imate masnu kosu ovo nikako nije za vas.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here