EPA
Foto: Ilustracija

Mitropolija crnogorsko-primorska saopštila je danas da će, ako vlast u Crnoj Gori uskoro ne prihvati njihove minimalne zahteve za promenu spornog Zakona o slobodi veroispovesti, tražiti „spas od tog nasilja i diskriminacije“, odnosno zaštitu elementarnih verskih i ljudskih prava, od međunarodnih faktora.

„Zato zahtevamo i molimo, po sto puta i bez prestanka, da se u odnosima državne vlasti i Crkve uspostave civilizovani odnosi međusobnog uvažavanja i saradnje“, navodi se u saopštenju, prenosi Tanjug.

Ističe se da se u poslednjim naredbama Nacionalnog koordinacionog tela o popuštanju mera nijednom rečju ne spominju Crkva ni verski obredi.

Iz Mitropolije pitaju čemu to vodi i da li vodi „nastavku nasilja nad ustanovom koja je ugradila sebe u biće Crne Gore“.

„Ukoliko pak državna vlast što pre ne prihvati naše minimalne zahteve u vezi sa promenom Zakona o slobodi veroispovesti, nama ne preostaje ništa drugo nego da tražimo spas od tog nasilja i diskriminacije, odnosno zaštitu elementarnih verskih i ljudskih prava od međunarodnih faktora“, ističe se u saopštenju crnogorske Mitropolije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here