Mitropolija crnogorsko-primorska

Sveštenoslužitelji Mitropolije crnogorsko-primorske i nastojatelji manastira dali su punu podršku srpskom narodu na Kosovu i Metohiji sabranom oko svoje crkve i poručili da su neraskidivo povezani sa braćom u Ukrajini.

“Opet sabrani u molitvi setili smo se Kosova i Metohije i izrazili punu podršku našem narodu na raspetom Kosovu sabranom oko svoje Crkve, sveštenstva i vladike Teodosija čija vera, čvrsto i nepokolebljivo stajanje i opstajanje sve nas nadahnjuje i daje nadu da će iz te sveštene kosovske grobnice zasijati svetlost Hristove pobede”, navodi se u saopštenju Mitropolije.

Nakon bratskog sabranja sveštenoslužitelja Mitropolije, nastojatelja i nastojateljica manastira u Crnoj Gori, saopšteno je da su u molitvama neraskidivo povezani i sa braćom u Ukrajini, gde kanonska Ukrajinska pravoslavna crkva na čelu sa mitropolitom Onufrijem stoji na braniku vere pravoslavne, trpeći najstrašnije progone, stradanja i gonjenja.

“Ne zaboravljamo njihova dobročinstva, pomoć i podršku koju nam je mitropolit Onufrije pružio u našoj pravednoj borbi, pre tri godine”, ističu iz Mitropolije.

Iz Mitropolije su apelovali da se u što skorijem roku reši pitanje arhimandrita Danila, koji je nepravedno i bez ikakvih dokaza zaustavljen na granici i kome je pre pola godine zabranjen ulazak u Crnu Goru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here