EPA-EFE/BORIS PEJOVIC
Mitropolit Amfilohije

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kazao je da je u Crnoj Gori došlo do novog preobražaja naroda, da prolazi vreme onih koji su se odrekli kneza Lazara i da se, kako ističe, opet vraćamo Kosovu.

On je, nakon osveštanja parohijskog doma i služenja liturgije u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u veličkoj planini Ćafi prijedorskoj, rekao da smena vlasti u Crnoj Gori predstavlja kvasac besmrtnosti, večnosti, neprolaznosti “koji je ponovo ispunio duše ovoga naroda i on je ponovo počeo da veruje u večnu svetlost”.

Istakao je da je Bog udaljio sa vlasti ljude koji su se poklonili onome što je prolazno, zemaljskoj vlasti i novcu.

– Vreme onih koji su se odrekli Lazara Kosovskoga i njegovog opredeljenje za večno Nebesko carstvo, prolazi i svi se opet vraćamo Kosovu. Oni koji su se odrekli Kosova, pljunuli su na kosti, grobove ovih mučenika ovde i širom Kosova do Đakovice, koji su 1912. ratovali za Boga, za istinu i pravdu Božiju, za slobodu – rekao je Amfilohije.

On je poručio da da ono što je Božije ostaje Božije.

– Time Bog pokazuje da brine o svom narodu i time se ovaj narod ponovo vraća samom sebi, svojoj duši, predanju, svojim mučenicima, stradalnicima, caru Lazaru, Kosovskom zavetu koji izvire iz Novoga zavjeta – zaključio je mitropolit Amfilohije.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime