EPA-EFE/BORIS PEJOVIC
Mitropolit Amfilohije

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije posetio je danas selo Brskut, u Kučima, povodom slave crkve Roždestva Presvete Bogorodice, gde je služio liturgiju.

Mitropolit Amfilohije je tokom proslave sa meštanima tog sela, na iznenađenje i oduševljenje prisutnih, zapevao i pesmu o Kosovu.

Mitropolit Amfilohije je posle liturgije poručio da poštuje vlast, ali da nije svaki vlastodržac za poštovanje.

– Ja poštujem vlast, ona je priziv na poredak među ljudima. Međutim, nije svaki vlastodržac za poštovanje, on je za poštovanje kao čovek, ali ne i njegov zločin i njegova ideologija lažna i bezbožna. Ne može biti za poštovanje ona ideologija koja odriče Boga, koja se odriče večnog i neprolaznog ljudskoga dostojanstva – istakao je mitropolit Amfilohije.

On je rekao da se hramovi grade u ime Gospoda i da pripadaju svima zemaljskim narodima, prvenstveno onima čiji su ga preci sagradili: Brskućanima, Bratonožićima Ljevorečanima, Crnogorcima, Srbima, ali i Rusima i Kinezima i Latinoamerikancima…

– To je ono što je najvažnije i najbitnije danas u naše vreme kad je ponovo zavladalo bezumlje, kada hoće i Crkvu Božiju, taj Božiji narod da dele po svojim partijskim opredeljenjima, zaboravljajući da su osnovne dve zapovesti: Ljubi Gospoda Boga svoga svim srcem svojim, svom dušom svojom i svom mišlju svojom i Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe, a svaki čovek na zemlji je naš bližnji, naš brat i i večni sabrat – kazao je mitropolit Amfilohije.

???

Gepostet von Племе Кучи am Sonntag, 20. September 2020

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here