Mitropolija crnogorsko-primorska
Mitropolit Joanikije

Mitropolit crnogorsko primorski Joanikije kritikovao je danas pristalice nekanonske CPC, koji su i ovog puta blokirali put ka cetinjskom selu Donja Zaljut i sprečili sveštenstvo SPC da prođe do Bajkove crkve, na Bjelilu i održi liturgiju povodom crkvenog praznika Ivanjdana.

Veliki broj građana okupio se na raskrsnici i automobilima blokirao put prema selu Donja Zaljut.

“Grdno su se prevarili. Imam osećaj da je došao kraj komunističkoj crvenoj aždaji i da su ovo njeni poslednji zločinački trzaji – poručio je mitropolit tokom arhipastirske besede u ostroškom skitu Svetog Jovana Krstitelja u Jovan dolu kod Nikšića.

Onima koji su onemogućili sveštenicima SPC da služe liturgiju na Bjelilu, poručio je da sve što su gradili, gradili su, kazao je, na “bratskom krvoproliću”.

– Mi treba da se molimo da se naš narod izmiri, da jedni druge celivamo, da jedni druge pomažemo, da ne učestvujemo u tome ni na koji način – rekao je Joanikije, saopšteno je na portalu Mitropolije crnogorsko-primorske.

Mogu, kazao je, da čine što im je volja, ali je “došao kraj toj bedi i tom ludilu”.

– Narod je shvatio da je nekome interes da ga i dalje deli. I u to se ulaže velika energija i velika sredstva. I čine se mnoge manipulacije i šire se mnoge laži – rekao je mitropolit Joanikije.

Naše je, poručio je da oprostimo “i njima i da im Bog oprosti, jer ne znaju šta čine”.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime