Jovan Radović
Gojko Perović govori kraj odra mitropolita Amfilohija

Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije sa sveštenstvom i narodom služio je večeras u Cetinjskom manastiru pomen kraj odra mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Kraj odra je govorio rektor Cetinjske bogoslovije otac Gojko Perović, koji je naveo da je “mitropolit kao prorok Mojsije dočekao da izvede svoj narod iz ropstva”.

– Procvetala pustinja i kameno more se po ko zna koji put razdvojilo ovde u Crnoj Gori i Mitropolit je dočekao da izvede ovaj narod iz sedamdesetpetogodišnjeg mraka gde smo sami svoje hramove i crkve pretvarali u štale i magacine. Čuda smo se nagledali kako kaže jedan stih u Svetom Pismu. Bog podiže velikog Proroka među nas i Bog pohodi narod svoj. I to se odnosi na Mitropolita Amfilohija – naveo je Perović.

On je kazao da je vladika prethodnih godina govorio da je u svemu uspeo, ali ne i da izmiri Crnogorce, preneo je sajt Mitropolije.

– Ko zna kad ćemo to dočekati, ali ako ćemo ići putem Mitropolita Amfilohija, to je onda put ljubavi i mira – rekao je otac Gojko.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije preminuo je jutros u kliničkom centru u Podgorici od posledica koronavirusa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here