EPA-EFE/STRINGER

Fudbaler Al Hilala Aleksandar Mitrović sutra će snimati povređenu zadnju ložu, a od rezultata nalaza zavisiće da li će najbolji strelac u istoriji reprezentacije Srbije igrati na Evropskom prvenstvu u junu.

Mitrović se povredio u subotnjem meču 25. kola Profesionalne lige Saudijske Arabije između Al Šababa i Al Hilala. Al Hilal je pobedio 4:3, a srpski fudbaler je bio dvostruki strelac na tom meču.

Međutim, Mitrović je zbog povrede morao već u 34. minutu da napusti igru. Kako pišu mediji u Saudijskoj Arabiji, moguća dužina pauze Mitrovića varira između četiri nedelje i četiri meseca, a precizniji podaci biće poznati posle snimanja.

Takođe, mediji u Saudijskoj Arabiji navode da srpski fudbaler neće igrati na EP u Nemačkoj ukoliko se ispostavi da Mitrović mora da pauzira četiri meseca.

Mitrović je povređen putovao na Svetsko prvenstvo, koje je održano 2022. godine u Kataru. Još nekoliko fudbalera su se na SP mučili sa povredama, posle čega je selektor Srbije Dragan Stojković rekao da će na velika takmičenja voditi samo sto odsto spremne igrače.

EP u Nemačkoj startuje 14. juna, a Srbija prvi meč igra dva dana kasnije protiv Engleske. “Orlovi” će 20. juna u drugom kolu igrati protiv Slovenije, a pet dana kasnije sastaće se sa Danskom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here