T. O.
Zajednički nastup: Bonirig i KUD Karađorđe

Sabor srpskog folklora, 22. po redu, ostaće kako organizatorima, Srpskoj pravoslavnoj crkvi Sveti Sava Grinzboro i Folklornoj grupi Avala, tako i svim učesnicima u divnom sećanju.

Dušan Bulatović, koreograf Avale kaže da je sve odlično prošlo, da je bilo izuzetno lepo i veselo, da je prodato 570 ulaznica, da je sala bila prepuna, kao i da je 400 dece oduševilo prisutnu publiku.

Program je podeljen u dva dela, a svi pozvani ansambli su se odazvali.

Iz Sidneja su stigli iz Boniriga – Lazarica i KUD Karađorđe. Od domaćih, iz Melburna nastupali su pored folklorne grupe Avala i Morava iz Sent Albansa, Šumadija iz Kizboroa, Moravac Srpski sportski centar, Karađorđe Rokbenk, Ravanica Karum Dauns, Benđo Akademija, Pegasus akademija plesa, te Branko Radičević i Šumadija iz Džilonga.

Intoniranje himne Bože pravde

Prema rečima Bulatovića, koreografi drugih izvođačkih grupa bili su vrlo zadovoljni programom i organizacijom, tako da su domaćinima uputili samo reči hvale.

Ceo program je obuhvatio izvođenje 30 različitih koreografija.

– Mislim da je ovo do sada najveći sabor folklora u Melburnu – naglasio je koreograf Avale.

U sutrašnjem broju “Vesti“ pročitajte opširniju reportažu s ovog značajnog događaja.

Planovi Avale

– Avala planira da učestvuje na Festivalu folklora u Kizborou. Planirano da učestvuju tri grupe, osim naše najmlađe. U toku godine smo uradili preko 80 odsto aktivnosti, i upravo planiramo sledeću, 2023. Ideja je da ide jedna grupa Avale na Festival u Sidnej. Iako bi voleli na sve pozive da odgovorimo, ne možemo svuda da idemo, tako da ćemo napraviti plan. Svakako pripremamo i 23. Sabor folklora kod nas – veselo će Dušan Bulatović, koreograf Avale.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here