Mladi iz poplavljenih područja dolaze u Beč

0

Namera organizatora je da deca iz poplavljenih područja bar nešto lepo dožive (Foto: Arhiva)
 

Oni će u Beču i u pokrajini Donja Austrija imati organizovan bogat program propraćen i volonterskom podrškom mladih iz OeJAB i njihovih prijatelja. Mladi od 14 do 18 godina će besplatno boraviti u studentskom domu u 2. bečkom okrugu.

 

Kako organizatori ističu, namera im je da u toku ovog letnjeg držunja mladi iz poplavama pogođenih područja načine makar mali predah od teške situacije i svih gubitaka.

Ova humanitarna akcija je organizovana uz podršku grada Beča, brojnih gradskih institucija i nekoliko sponzora. Omladina je pozvana u zvaničnu posetu kancelariji austrijskog kancelara 18. avgusta kao i u zvaničnu posetu austrijskom parlamentu 20. avgusta.

Mladi iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske su pozvani zahvaljujući odličnoj saradnji sa Savezom izviđača Beograda kao i novouspostavljenom saradnjom sa Kancelarijom za mlade opštine Obrenovac, Odredom izviđača Semberija i Mrežom mladih Hrvatske.

 

Poziv za podršku

Organizatori ove humanitarne akcije traže i hitnu finansijsku podršku kako bi se akcija realizovala u potpunosti. U te svrhe se mogu uplatiti dobrovoljni prilozi na devizni žiro-račun:

"Hubert Schober-Sozialfonds der OJAB", Raiffeisenlandesbank N™.-Njien AG, IBAN: AT583200000003531100, BIC: RLNWATWW, sa naznakom "Hochnjasserferien". Informacije se mogu dobiti i na internet stranici na: http://bildung.oejab.at .

Koordinator ovog projekta Tijana Milinković podseća, da je u maju OeJAB uspeo da sakupi humanitarnu pomoć od 15 tona u vrednosti oko 50.000 evra i pošalje je zahvaljujući Savezu izviđača Beograda, kao i privatnim kontaktima iz Bosne i Hercegovine u ugrožena područja. Predstojeća akcija se nadovezuje na tadašnje kontakte, kao i iskustvo stečeno u istoj.

OeJAB je organizacija osnovana 1946. godine koja ima 29 domova za stanovanje u Austriji, od toga 23 studentska i omladinska doma, tri doma za negu starijih lica, dva generacijska doma i jedan interkulturalni dom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here