M. Stanković
Crkvenoopštinski upravni odbor sa ocem Marinkom i članicama Kola srpskih sestara

Pri hramu Svetog Georgija u Osnabriku je na dan Svetog Jovana Zlatoustog održana izborna skupština na kojoj je izabran novi Crkvenoopštinski upravni odbor od 19 članova. Ukazano je poverenje većini dosadašnjih odbornika, kao i dosadašnjem predsedniku Novici Andrejiću, koji sa uspehom i veoma posvećeno vrši ovu funkciju od 2004. godine. Njegovi najbliži saradnici su: Željko Bera, prvi potpredsednik, dr Nikola Zarić, drugi potpredsednik, i Violeta Lukovac, sekretar.

Svi članovi Crkvenoopštinskog upravnog odbora su položili zakletvu pred oltarom i starešinom hrama protojerejem stavroforom Marinkom Rajakom, a zatim su usledile čestitke. Kolo srpskih sestara se pobrinulo da se uz dobar zalogaj proslavi ovaj važan i svečani čin.

Otac Marinko, Marko Dabić, Novica Andrejić, Bojan Sedlar i Nenad Petrović

Novica Andrejić, dugogodišnji i novoizabrani predsednik, mada duboko zašao u osmu deceniju života, još ima ogromnu volju i snagu da daje svoj doprinos u radu Osnabričke parohije, a raduje se svakom saradniku. Za sada ih ima dovoljno, ali je lepo videti kako se mlađi uključuju u rad kao što to čine Marko Dabić, Bojan Sedlarević i Nenad Petrović, svi iz Lugavčine kod Smedereva, Andrejićevog rodnog mesta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here