Tanjug

Državljanin Grčke kojem je pozlilo na Exit festivalu, preminuo je u novosadskoj Hitnoj pomoći, saopštili su organizatori festivala. Sumnja se da je preminuo od posledica konzumiranja veće količine narkotika.

Iz Exita su saopštili da je obezbeđenje festivala primetilo da je jednom od posetilaca pozlilo na Gornjem gradu Petrovaradinske tvrđave, posle čega mu je pružena hitna medicinska pomoć.

Još se čeka na zvaničan izveštaj obdukcije, a po nezvaničnim informacijama sumnja se da je smrt nastupila kao posledica korišćenja narkotika, naveli su ogranizatori festivala.

Drugi posetioci, takođe državljani Grčke koji su se zatekli na licu mesta, u izjavama datim Policijskoj upravi Novog Sada naveli su da je preminuli konzumirao veću količinu narkotika tokom dana, ali i da je bolovao od hronične bolesti.

“EXIT festival se od svog osnivanja zalaže protiv bilo kakve upotrebe narkotika i nastaviće da snažno deluje na polju prevencije i širenja svesti o štetnom dejstvu droge”, navodi se u saopštenju Festivala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here