youtube/printscreen
Luka Krčedinac - mladić kojeg je Goran Jevtić napastvovao

“Zbog toga što mi se dogodilo ostavio sam glumu, prestao sam da idem na fudbal… Nije mi bilo lako. Najviše me boli to što su neke javne ličnosti stale u njegovu zaštitu, čak su mu davali i alibi na sudu. Ni da je dobio 50 godina zatvora, ne bi bilo dovoljno.”

Ovim rečima Luka Krčedinac (21), mladić kog je poznati glumac Goran Jevtić napastvovao u toaletu somborskog Narodnog pozorišta 2014. godine zbog čega je osuđen na deset meseci zatvora, ispričao je u emisiji Jutro sa Jovanom i Srđanom na TV Prva kroz šta je prolazio nakon kobne noći.

Kako kaže, njegova namera da sve ispriča proizilazi iz želje da drugim žrtvama zlostavljanja pruži pomoć i ukaže na to da nisu sami. Ipak, kaže, kaznu od deset meseci zatvora ne smatra adekvatnom jer mu se od tog dana život u potpunosti promenio.

– Nemam više ambicije da se bavim glumom a od sedmog razreda sam se bavio time i išao na pet sekcija. Napustio sam fudbal, sklanjao sam se od drugara zato što je Sombor mala sredina i počelo je zadirkivanje, provokacije – kazao je Krčedinac.

Goran Jevtić

Na pitanje da li je istina da je Goran Jevtić pokušao da stupi u kontakt sa njim nakon presude kao što su to mnogi mediji objavili, odgovorio je odrično.

Međutim, Luka je ispričao da mu je Goran nakon što ga je napastvovao, ponudio novac kako bi ćutao o svemu što se dogodilo, zatim 100.000 dinara a onda i da mu plati školovanje.

Podsetimo, Luka Krčedinac žrtva je poznatog srpskog glumca Gorana Jevtića. Glumac ga je 2014. godine nakon manifestacije “Pozorišni maraton” uvukao u kabinu u toaletu somborskog Narodnog pozorišta, a zatim napastvovao.

Tada 16-godišnjak, zanemeo je i, kako je i sam ispričao, blokirao pred onim što mu se događa. Jedino je smogao snage da ga kroz suze zamoli da to prestane da radi i pusti ga napolje, što je ovaj posle nekog vremena i učino.

Usledio je maratonski sudski proces, pokušaji odugovlačenja, ali je Jevtića pravda konačno stigla pet godina kasnije. Najpre je bio osuđen na kaznu kućnog zatvora u trajanju od deset meseci (bez nanogice) a onda je nakon žalbi kazna preinačena i Jevtić će kaznu morati da služi u nekom od srpskih kazamata.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here