Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Aleks Koreča smatra da generacija mladih tenisera nema iste radne navike kao članovi “velike trojke”.

Dvostruki finalista Rolan Garosa je u komentaru za “Marku” naveo da mlađi moraju da uče od Federera, Đokovića i Nadala koji su svih ovih godina, kako je rekao, “živeli za tenis”.

– Ostaje sve manje vremena za igrače velike trojke i počinje da mi bude žao što nisam na vreme shvatio u kakvom vremenu živimo. Kada je Rafa rekao da neće igrati na Vimbldonu i u Tokiju, to je bio veliki šok. Kada sam potom video Federera kako gubi od Ožea-Alijasima u Haleu, shvatio sam da ima problem jer je bio van pozicije. Nije u pitanju bio lop meč koliko njegov govor tela. Nije se dobro završilo na Vimbldonu – kaže Koreča.

Nova generacija tenisera kuca na vrata, ali španski stručnjak primećuje da stvari nisu preterano obećavajuće.

– Nisam zabrinut za budućnost tenisa jer će uvek biti dobrih igrača. Ipak, da li tako posebnih kao što su Nadal, Federer i Đoković? To će biti teško. Posvećenost današnjih igrača tenisu nije tako sjajna. Ne deluje da spavaju, igraju i treniraju da budu najbolji svih vremena. Novak, Rodžer i Rafa su dali svoj život za tenis. Nadajmo se da ovi koji dolaze mogu isto, ali plašim se da će ih sadašnji stav koštati – zaključio je Aleks Koreča koji ovih dana, kao stručni konsultatnt Eurosporta prati i dešavanja na US openu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here