Mladost” ugostila “Abrašević

0

Na šta je poverenik Ministarstva dijaspore Mića Aleksić dodao:

"Došli ste u prijateljsku zemlju. Sad ste u Kulturnom centru Srbije, znači na teritoriji Srbije. Želim vam uspešan koncert i lep provod".
 

Pozdrave okupljenima izrekao je i umetnički direktor KUD-a "Abrašević" Milan Andrijanović, naglasivši da "Abrašević" ima obavezu da "pomogne rad ansambala u dijaspori". Aplaudirali su svi, u prvom redu konzuli Mimica Radojević i Brankica Bećanović, aktivisti Predrag Janković, Ethem Mrđenović i Dana Dodić i mnogi drugi spremni za neprekidno druženje. Predsednica Letica je odlučila da predstavi svoje "desne ruke": Donku, Alena, Natašu i Snežanu, kao i da svakom gostu preda program boravka koji je urađen u maniru najboljeg turističkog vodiča, uz podatke i fotogafije koji od stranca prave – Parižanina.

– Prvi put sam u Parizu. Zamišljam ga kao metropolu punu znamenitosti. Čuo sam da je najlepši grad na svetu, po meni, uz Rim, Barselonu i Kairo. Član folklora sam 17 godina, veže nas društvo i zabava, a mnogo je lepo da na putovanjima celom svetu prenosimo naše običaje – ispričao je Miloš Stojanović (27).
 

Neraskidive veze

– Posle boravka u Švajcarskoj, u Parizu smo gosti "Mladosti". Smešteni smo po porodicama, gde se pletu niti prijateljstva. Obišli smo sve kontinente, osim Australije. "Abrašević" danas broji 1.200 članova u 10 sekcija. Za ovu turneju pripremili smo nekoliko novih ili ponovo "oživljenih" koreografija – ispričao je umetnički direktor "Abraševića" Milan Andrijanović. – Dolazak u Pariz u nama budi posebne emocije, a kako su u stvaranju KUD "Mladost" učestvovala i naša dva člana, Dragan Nikčević i Saša Prljević, to su nam veze neraskidive.

 

Ni umor od puta nije mogao da izbriše radost na licu Beograđana. Vesele se obilasku "grada snova", muzejima, spomenicima, avenijama, parkovima, prodavnicama, ali, kako priznaju, najviše – čarobnom Diznilendu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here