Mlava kao Dunav

D. Pašić - Vesti
0
D. Pašić
Predstavnici klubova sa zahvalnicama

Tražilo se mesto više na Petoj prolećnoj folklorijadi srpskog kluba Mlava, koja je svoje brojne prijatelje ugostila u prelepoj sali u Štajeregu, nadomak Linca, ali i na nekoliko stotina metara od Dunava.

Uz domaćina, članovi kulturno-umetničkih društava Kragujevački (Matezburg), “Barili” (Braunau), Opanak (Salcburg), “Knez Lazar” (Gmunden), “Sveti Sava” (Grac) i “Nikola Tesla” (Linc) imali su šta da prikažu brojnim posetiocima na bini ukrašenoj zastavama Austrije, Srbije i domaćina folklorijade.

– U ime našeg kluba, srdačno se zahvaljujem svim društvima koji su svojim prisustvom uveličali našu folklorijadu. Proveli smo u druženju jedno predivno veče, pokazalali da su nam deca i mladi najvažniji. Verujem da ćemo se ovako okupljati i u buduće, širom Austrije, ali i u matici i kod prijatelja iz naših udruženja širom Evrope. Veliko hvala našim članovima, posebno folklorašima na trudu, vremenu izdvojenom za probe, nastupima i trenucima provedenim zajedno. Roditeljima se takođe najiskrenije zahvaljujemo što su učestvovali i nesebično pomogli da organizujemo folklorijadu i pre svega da sačuvamo naše običaje i tradiciju. Ujedno hvala našem najboljem koreografu Nebojši Petroviću i televiziji Mlava, sponzorima i muzičarima iz Boki benda, što su bila sa nama na ovom lepom događaju – poručio je predsednik kluba iz Linca Srba Jovanović.

Prepuna sala budno je pratila nastupe folklornih grupa, pogotovo najmlađih i aplauzima nagradila njihove koreografije. Na kraju su se predstavnici klubova, okupili na bini, gde su im u znak zahvalnosti i sećanja na ovu manifestaciju, uručene zahvalnice KUD-u Mlava.

Veselje uz bogatu trpezu

U nastavku programa za veselu atmosferu su se pobrinuli članovi muzičkog sastava Boki bend, koji je raznovrsnim pesmama podigao na noge celu salu. Domaćin se zaista potrudio da obezbedi raznovrsnu trpezu zahvaljujući nesebičnom zalaganju članova kluba, pogotovo žena koje su pripremile i veliki izbor kolača.