Mlava potopila Petrovac

0

Tužna slika iz mnogih krajeva u Srbiji
 

– Posle ovakvih kiša očekivali smo izlivanje reke ali ne i da ovoliko nadođe, u poslednjih 100 godina nije zabeležen takav vodostaj. Jezgro Petrovca je poplavljeno s obe strane, centar je pod vodom, svi lokali potopljeni, na levoj strani reke potopljene su i kuće i zgrade. Pod vodom su i vrtić, škola, Dom zdravlja, fudbalski stadion – kaže za za "Vesti" Draško Miljković, koordinator kancelarije za saradnju sa dijasporom.

 

Evo kako pomoći ugroženima u poplavama

 

On dodaje i da su brane, postavljene pre dva dana, pred vodenom stihijom popustile.

– Više od 200 Petrovčana priteklo je u pomoć, kako bismo zaustavili Mlavu, ali nažalost, priroda je bila jača – kaže Miljković dodajući da je posebno teška situacija i da je celo opštinsko rukovodstvo na nogama i da danima ne spavaju, a prvi je predsednik opštine Radiša Dragojević, koji nije spavao više od 40 sati.

– U selu Dubočki je takođe alarmantno jer je ona na nešto nižoj nadmorskoj visini od ostali sela. Poplavljene su mnoge dijasporske kuće i gazdinstva, trudimo se da zaštitimo šta i koliko možemo – zaključio je Draško Miljković.
 

Iz Švajcarske pravo u poplavu

– Prošle subote sam sa suprugom došao iz Švajcarske, gde živimo 25 godina. Hteli smo da nešto poradimo po kući, a sada se spasavamo od poplave. Temelji naše kuće su nešto viši, pa Mlava nije ušla u sobe, ali pomoćne prostorije i dvorište plivaju u vodi – kaže Dejan Denić (47) za "Vesti". On dodaje da ga iz Švajcarske zovu mnogi Dubočani i raspituju se u kakvom je stanju njihova imovina.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here