Tanjug/AP

Nekadašnji nemački teniser Mihael Štih kaže da bi voleo da Rodžer Federer osvoji predstojeći Vimbldon.

Turnir u Londonu je godinama najjači adut Švajcarca u trci za gren slem trofejima, a posle više od jedne godine pauze, Švajcarac se konačno vraća na teren.

– Jasno je da će pre ili kasnije Rodžer završiti karijeru. Mnogi su to očekivali još pre pet godina. Niko nema uticaja na to. Poželeo bih mu da osvoji Vimbldon i posle tog finala kaže, ”znate šta, bilo je dosta, prestajem”. Ne bi bilo ništa bolje od toga i to bi toliko mnogo značilo za ovaj sport – rekao je Štih.

Švajcarac će u avgustu proslaviti 40. rođendan, ali…

– Nikada ga ne treba otpisivati jer on je nadaren igrač s veštinama koje mu dozvoljavaju da i u tim godinama i dalje bude dobar. Možda će mu problem biti i što mlađi više ne gaje ogromno poštovanje prema njemu posle godinu dana pauze – mentalni aspekt igre je jako važan. Ipak, na Vimbldonu je i dalje kandidat za trofej jer tamo ima mentalnu snagu i tamo najviše uživa – objasnio je Štih, inače osvajač Vimbldona iz 1991. godine.

1 COMMENT

  1. Mochael Stich bi da Federer osvoji Wimbledon,Cicipas je zeleo da Djokovic ne osvoji Australien Open.Puste zelje!

  2. to bi bila najveca sramota za tenis da jedan starac od 40 godina osvoji bilo koji turnir , naravno ako ne ucestvuje ,,mafija”.Prosle godine u Pariz na RolnGaros, Novak nije mogao da sastavi 2 udarca protiv Nadala kao prvi reket sveta,zaista cudno.Tu izgleda jos neko izgleda igra velike turnire!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here