Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je vojska, kao i politika, šahovska tabla sa više igrača, i da zato ne želi da „istrčava“ sa informacijama čime će se Srbija još naoružvati, ali je potvrdio da će se Srbija opremiti PVO sistemima i dodatnim bespilotnim letelicama.

– Ljudi ne moraju da brinu, postoje stručnjaci u Srbiji, u vojsci. Ne želim da govorim o tome. Vojska je kao i politika, igrate šah na više tabli, ima više igarča, to nisu naši neprijatelji ali jesu protivnici. U vojsci morate da imate ono čime ćete se braniti. U skladu s tim ne želimo da istrčavamo, ali da li će biti dobrih, važnih, značajnih protivvazdušnih sistema – biće, da li će biti dodatnih najsavremenijih bespilotnih letelica – da, hoće – rekao je Vučić za TV Prva.

O ostalom nije želeo da govori.

– Jačamo kapacitete, ne zato što se spremamo za bilo šta, već je to način da sačuvamo zemlju – rekao je Vučić.

Sumirajući posetu premijera Rusije Dmitrija Medvedeva, on je napomenuo da su oni velika sila, a mi mala zemlja.

– I kao takvi, ma koliko se trudili i postavljali našu zemlju na ravnopravne osnove, morate da računate na njihovu veću moć. Odnos poverenja sa Rusijom je na najvišem nuivou, ne moramo o svemu da mislimo isto, ali o većini stvari mislimo slično – rekao je on.

On je skrenuo pažnju na činjenicu da je juče sa ruskom stranom potpisan sporazum o delu pruge od Valjeva do Vrbnice, do granice Crne Gore, i naglasio da ćemo posle realizacije tog projekta imati praktično novu prugu, u perfektnom stanju, kojom se neće putovati 100 sati.

Sa Medvedevom je, kaže, govorio i o vojno-tehničkoj saradnji i istakao da je ponosan i na vojsku i na naše ljude, dodajući da je i Medvedev primetio koliko se vojska promenila ali i sam Beograd.

Podsetio da je da smo pre šest godina imali prvi avio-miting sa jednim MIG 29, koji je uskoro posle toga izašao iz upotrebe, i dva MIG 21, a od borbene avijacije, bombardera, nismo imali ništa.

7 KOMENTARA

 1. Gospodine Vucicu, Po izvjestaju dnevnih
  novina vec godinama uvozite naorizanje, iz Russije avijone, tenkove, helikoptere, rakete
  kratkog i dugometraznog sistema. Srbija
  je do zubi naoruzana, i dalje se naoruzava.
  Penzioneri jedva sastave kraj mjeseca, da
  400.-€, moraju sve obaveze da ispune prema
  drzavi, struja, gas, voda. Sta ostane za ishranu i grejanje, spremanje zimnice nemaju svi baste. Dragi penzioneri ostaviliste zuljeve na
  poslu i da zivite u ovakvoj situaciji, nrzasluzujete zaomije.

 2. Vučiću!Ne spominji mi vojsku posle NATO obuke u Bujanovcu.Za tu vojsku ni dinara iz državne kase jer je obučena da puca na Srbe.

 3. Паметно речено. Али докле ће то да траје? Изгубили смо Крајину, Косово…
  Ко је дресирао Србе да не нападају. Чекају да их неко нападне, бране се и моле да им неко трећи дође у помоћ.
  https://www.youtube.com/watch?v=XTa4fsQxtIU

 4. I morate dase naoruzavate jer ste mnogo rane naneli ljudima na ove prostore sabirate gvozdze po ruskim otpadima nemate ljude stacevi gvozdze kada sve posle minimalaca samo vristu u pijanstvo po prodavnice!

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime