youtube.com/N1
Milovan Drecun

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun izjavio je da je Nemačka vrlo energično protiv stava administracije američkog predsednika Donalda Trampa.

Administracija se zalaže da ipak bude otvorena mogućnost za postizanje nekog kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju.

Govoreći o pismu u kojem ministri spoljnih poslova Nemačke i Francuske pozivaju na momentalno obnavljanje razgovora Beograda i Prištine, Drecun je za RTS ocenio da je tzv. “meka moć” Evropske unije pala na ispitu.

On je rekao da Nemačka ima krajnje rigidan politički stav, a to je da preko pravno-obavezujućeg sporazuma treba da se prizna samoproglašena nezavisnost Kosova, što Srbija, kako je Drecun istakao, “neće ni po koju cenu prihvatiti”.

On je ukazao da, ako je stav Francuske i Nemačke da se dijalog nastavi, moraju da se stvore uslovi za to, a to je bezuslovno ukidanje taksi.

– Nemačka mora da bude svesna situacije da je Srbija sada dovoljno ojačala da ne mogu da joj se diktiraju i nameću rešenja za Kosmet – kaže Drecun.

Komentarišući paljenje kuće Srbina povratnika u selu kod Kline, Decun je ocenio da je reč o konstantnom pritisku Albanaca na Srbe da se ne vrate na Kosovo i Metohiju.

1 COMMENT

  1. Predsjednik Vucic se uvijek hvalio kako
    ima dobre odnose sa Bundeskancelarkom
    A. Merkel, i ima veliko povjerenje. Zapad Brisel i SAD, posebno hoce po svaku cijenu da Kosmet otmu.
    Ne Kosmet je Srpski Jerusalem.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here