Svetski bokserski šampion u teškoj kategoriji, Entoni Džošua, odbranio je sinoć u Londonu titulu pošto je u 9 rundi nokautom slavio protiv bugarskog izazivača Kubrata Puleva.

Ovo je bila prva velika borba za Džošuu otkako je prebio Meksikanca Endija Ruiza u Saudijskoj Arabiji pre otprilike godinu dana.

Posle sporog starta, Džošua je surovo tukao Bugarina, posebno u trećoj rundi gde ga je čak dva puta slao na patos pa je sudija morao da mu broji.

Pulev je ispeo da se povrati, uzvratio je Džošui u nastavku borbe, i u nekoliko navrata ga uzdrmao. Ipak, Britanac je održavao prednost, precizno udarao i gurao Puleva ka ivici provalije.

Svojom moćnom desnicom Džošua je u devetoj rundi ponovo nokautirao Puleva i to je bio kraj meča.

– Jesam li najbolji na svetu? Mislim da sam najbolja verzija sebe i to je jedino bitno. Spreman sam za sledeću borbu i ako će to biti ona s Fjurijem neka bude. Svima želim srećan Božić – rekao je Džošua u ringu posle borbe.

Time je Entoni samo najavio veliki spktakl koji nas očekuje u 2021. godini, a to je duel sa “kraljem Cigana”.

Pobeda nad Pulevim je inače 24. trijumf Enonija Džošue u profi karijeri, a čak 22 je ostvario nokautom.

Jedini poraz u blistavoj karijeri bio je onaj senzacionalni protiv Endija Ruiza u Njujorku u junu 2019. s tim da mu je uzvratio pet meseci kasnije pobedom u Saudijskoj Arabiji.

Džošua (31) je tako zadržao pojaseve u IBF, WBO i WBA kategoriji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here