EPA-EFE/TANNEN MAURY
Janis slavi titulu

Košarkaš Milvokija Janis Adetokumbo proglašen je za MVP finala NBA lige.

Milvoki je stigao do titule, pošto je u velikom finalu nadigrao Finiks serijom 4:2 u pobedama.

Janis je briljirao u šestom meču sa 50 poena.

– Ljudi su mi govorili da ne znam da pogodim slobodna bacanja, a ja sam ih večeras pogađao. I ja sam je*eni šampion! – rekao je Adetokumbo.

On je mogao da napusti Milvoki, ali je odlučio da ostane u redovima Baksa.

– Hvala Milvokiju što je verovao u mene. Mojim saigračima koji su igrači snažno svaku utakmicu. Želeo sam da uradim ovo u ovom gradu, sa ovim momcima. Srećan sam što sam uspeo u tome – dodao je on.

Grk je mogao da ode u neki veći tim, ali…

– Nisam hteo da odem. Bilo je posla koji je trebalo da se završi. U ‘mehuru’ prošle godine nije bilo pravde, iako dajem veliko poštovanje Majamiju koji nas je izbacio. Ali, ovo je moj grad, grad koji je verovao u mene i u sve nas i drago mi je što smo uspeli. Mogao sam da odem u supertim, da odradim svoj deo i postanem šampion. Ali ja sam izabrao teži put – rekao je košarkaš Milvokija.

On je u Bakse stigao 2013. kao 15. pik na draftu, a te godine je u svoju drugu NBA sezonu ulazio Kris Midlton.

– Uspeli smo, Kris, zar ne? Srećan sam, čoveče. Samo on zna koliko me gurao da budem sjajan. Gurao me svakog dana i srećan sam što sam igrao svaki minut sa ovim momkom. Svi momci su super, ali Kris je poseban. Zajedno smo osam godina i srećan sam što sam uspeo da uradim ovo sa njim i Milvokijem i kažem da ćemo to uraditi opet – dodao je on.

Prošle sezone Kostas Adetokumbo je postao šampion sa Los Anđeles Lejkersima, a sada sva tri brata Adetokumbo (član Baksa je i Tanasis).

“Mnogi su me zezali prošle godine kad je Kostas osvojio titulu i bilo je malo čudno za ručkom jer je imao prsten pre mene, ali sada ga imamo svi i srećan sam”, rekao je Janis nakon što je urliknuo od sreće.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here