Mogao sam da ostanem nepokretan

0

Najbolji brazilski fudbaler Nejmar rekao da je mogao da ostane nepokretan posle teške povrede kičme i grubog starta Huana Zunige, tokom utakmice sa Kolumbijom.
Nejmaru je napukao treći kičmeni pršljen kada ga je u petak, 4. jula, reprezentativac Kolumbije Kamilo Zuniga kolenom udario u leđa tokom četvrtfinalne utakmice na Svetskom prvenstvu.
U prvom obraćanju medijima posle povrede, Nejmar je rekao da ga je "bog blagoslovio i sačuvao".
– Da me je udario dva centimetra niže, danas sam mogao da budem u invalidskim kolicima – rekao je Nejmar, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).
Zuniga se izvinio Nejmaru a Svetska fudbalska federacija (FIFA) nije pokrenula postupak protiv njega.
– Ne mrzim ga, nisam zlopamtilo. Ali, ne osećam ništa. Teško je pričati o tom startu koji se dogodio u važnom trenutku moje karijere. Ne kažem da je želeo da me povredi, ne znam šta se dešavalo u njegovoj glavi, ali svako ko se razume u fudbal video je da to nije normalan start – rekao je Nejmar.
Ono što je naljutilo mnoge Brazilce bila je Nejmarova izjava da će u finalu navijati za Argentinu. Iako su ih Nemci ponizili u polufinalu sa 7:1, milioni Brazilaca su molili da Argentinci ne osvoje svetsku titulu usred Rija i Marakane, dok je Nejmar dao podršku gaučosima pošto u tom timu igraju njegovi saigrači iz Barselone, Lionel Mesi i Havijer Maskerano.
– Mesi je osvojio skoro sve i zaslužio je da bude šampion. Navijao sam za njega da postane svetski šampion. On je moj saigrač i moj prijatelj – objasnio je Nejmar.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here