Mogerinijeva će preporučiti da Makedonija i Albanija dobiju datum pregovora

Vestionline, Tanjug
EPA
Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski

Predsednik Severne Makedonije, Stevo Pendarovski, boravio je u Briselu, gde se sastao sa visokom predstavnicom EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini, koja je pokazala spremnost da lobira da Skoplje i Tirana dobiju datum za početak pregovora sa EU, u junu ili julu, preneo je makedonski Portalalb.

– Severna Makedonija, zajedno sa Albanijom, treba da dobije datum početka pregovora u junu ili julu. Ovo će biti preporučeno svim ministrima inostranih poslova zemalja članica EU sledeće nedelje – rekla je Mogerini juče, piše ovaj medij.

Navodi se da je Pendarovski informisao Mogerinijevu o spremnosti građana Makedonije da dobiju datum za otvaranje pregovora sa EU.

– Građani Republike Severne Makedonije, zbog onoga što je učinjeno i zasluženo, očekuju od naše države da dobije datum početka pregovora sa Evropskom unijom. To će takođe biti važno za stabilnost regiona – rekao je Pendarovski, kome je ovo bila prva zvanična poseta Briselu od stupanja na dužnost predsednika Severe Makedonje.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime