EPA/Russian defence ministry

Posle Ukrajine, sledeće mete Rusije mogle bi da budu Moldavija i baltičke zemlje, a Evropa mora da se pripremi i stavi do znanja da može da se brani, upozorio je načelnik Generalštaba belgijske vojske, general Mišel Hofman.

Za belgijsku televiziju VRT je tokom posete belgijskim vojnicima stacioniranim u Rumuniji, kazao da je Rusija već pokazala “da ima volju da napadne suseda”.

Hofman je naveo da je govor ruskog predsednika Vladimira Putina uvek dvosmislen i da je “apsolutno moguće da će kasnije imati i druge ideje”.

Rusija može da obnovi vojsku

– Evropa mora hitno da se pripremi i jasno stavi do znanja da može da se brani i da će uzvratiti napad ako bude potrebno – rekao je Hofman.

Prema njegovim rečima, čak iako se čini da su ruske snage trenutno oslabljene zbog tekućeg rata protiv Ukrajine, ta slabost je “privremena”.

– Ako Rusija dobije rat (protiv Ukrajine), ona će na kraju obnoviti ratnu mašinu i svoje oružane snage – upozorio je Hofman.

2 COMMENTS

  1. Vjerniku ne treba puno lagati,on vjeruje sve
    i ako nije istina.
    Np:Amerika ili neko drugi laže evropljane
    a oni i jesu vjernici i tako sve vjeruju ha ha ha.
    Ili se prave ludi.

  2. ŽIVELA EVROPA, ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here