RTS

Usled vanrednih okolnosti zajedničkih za veći deo planete, i na teritoriji Srbije počela je nastava na daljinu. Ona nudi mogućnosti praćenja nastave na internet platformi RTS Planeta (rtsplaneta.rs) i na TV kanalu RTS 3, takođe vidljivom na platformi. Pored toga, nastavne jedinice za osnovce i srednjoškolce su dostupne i na sajtu RTS- a www.rts.rs/page/school/sr.html (na naslovnoj stranici, kategorija „Moja škola“) kao i na specijalizovanom internet podsajtu. https://mojaskola.rtsplaneta.rs

Raspored nastave istaknut je na sajtu Ministarstva prosvete rasporednastave.gov.rs, dok je raspored časova koji se emituju svakoga dana od 8.00 do18.00 časova (po lokalnom vremenu) na televizijskom programu RTS 3, dostupan u Programskoj šemi (na sajtu RTS- a, RTS 3  https://www.rts.rs/page/tv/sr/broadcast/255/rts-3.html?null)

Pristup RTS Planeti putem internet adrese rtsplaneta.rs omogućava dostupnost svim emitovanim časovima. Tu se predavanja mogu naknadno i više puta pregledati, a operateri neće naplaćivati protok i prenos podataka za te sadržaje, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

U slučaju da još niste registovani u cilju pristupa sadržajima preko mobilnog telefona, potrebno je da instalirate besplatnu aplikaciju koja je dostupna u Gugl prodavnici (google play).

Sledeći korak je registracija preko Fejsbuk naloga ili imejl adrese. Nakon toga možete se slobodno kretati u okvirima sadržaja platforme . Na naslovnoj strani, u glavnom meniju odmah ćete ugledati kategoriju „Moja škola“ gde je vrlo pregledno klasifikovan školski program po razredima i predmetima.

Časove na internet platformi RTS Planeta možete pratiti kada želite, gde želite, možete da ih pauzirate, nastavite ili ponovo pogledate.

Ovim je nastava na srpskom jeziku dostupna svim đacma širom sveta.

2 KOMENTARA

  1. Zivim na Kosovu,i ova aplikacija nije besplatna,moja deca ne mogu pratiti besplatno nastavu,vec traze pretplatu.Bas vam hvala,jos ovo nam treba..

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime