Vesti
Molitva u hramu

Na dan molitve posvećene našim ikonama, u nedelju 13. marta, crkva Svetog Luke u Liverpulu bila je prepuna vernog naroda.

Svetu Liturgiju je služio otac Aleksandar Milutinović.

Molitva pred ikonama je molitva našim svetiteljima. To je poštovanje svetitelja koji treba da budu uzor nama, jer smo i mi stvoreni po liku Božijem.

Posluženje u crkvenoj sali

Naše veliko nasleđe je i najstarija pravoslavna ikona Svete Katarine u manastiru na Sinaju. Ikona je preživela sve nasrtaje raznih vojski, osvajača i protivnika ikona kada je uništeno na hiljade pravoslavnih ikona.

Članice Kola srpskih sestara

Otac Aleksandar je rekao da treba da postimo sve vreme Časnog posta. Nije dovoljno postiti samo prvu i zadnju nedelju, kao što nije dovoljno napraviti početak i kraj mosta.
Ukoliko se slučajno omrsimo, prema rečima oca Aleksandra, treba da nastavimo sa postom. U početku možemo da krenemo s lakšim postom, a posle to može da bude i samo na vodi.
Tokom Svete liturgije je pevao hor crkve Sveti Luka. Nakon liturgije Kolo srpskih sestara poslužilo je sve prisutne vernike posnom hranom, voćem, kafom i pićem u novoj sali crkve.

Otac Aleksandar Milutinović
Hor Crkve Sveti Luka

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here