Tanjug
Frederik Mondoloni i Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa ambasadorom Francuske Frederikom Mondolonijem.

Oni su razgovarali o predstojećoj poseti francuskog predsednika Emanuela Makrona Srbiji, situaciji u regionu i evropskom putu Srbije.

– S obzirom na to da je predstojeća poseta prva poseta predsednika Francuske Srbiji posle osamnaest godina, ona će predstavljati veliki napredak u odnosima dveju zemalja – ocenio je Vučić i naglasio da će, nakon francuske strategije o Zapadnom Balkanu, to značiti izuzetnu priliku i za razgovor o evropskim integracijama Srbije.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Vučić je najavio da će tokom posete predsednika Makrona biti potpisani mnogi važni ugovori i sporazumi o ekonomskoj saradnji, vojnotehnički ugovori i sporazumi o saradnji u oblasti kulture i sporta, kao i mnogi investicioni projekti.

On je naglasio i da je Beograd spreman za nastavak dijaloga, čim Priština ukine anticivilizacijske i protivpravno uvedene takse, i dodao da su jednostrani potezi Prištine, kojim rizikuju eskalaciju sukoba i dovode u opasnost mir i stabilnost u regionu, neprihvatljivi.

Ambasador Mondoloni pozdravio je pristup Srbije u aktuelnoj krizi u odnosima s Prištinom, istakavši da Francuska pozdravlja mirnu reakciju srpske strane.

On je naglasio da će poseta predsednika Makrona nositi tri poruke: unapređenje ekonomske saradnje, podršku reformama Srbije i podršku normalizaciji odnosa Beograda i Prištine kroz dijalog, dodaje se u saopštenju.

1 COMMENT

  1. Prva poruka:priznajte državu Kosovo,dajte joj Preševsku dolinu i Sandžak.Druga poruka:priznajte državu Kosovo,dajte joj Preševsku dolinu i Sandžak.Treća poruka:priznajte državu Kosovo,dajte joj Preševsku dolinu i Sandžak.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here