commons.wikimedia/SUHEJLO
Kosovske bezbednosne snage

Zamenik kosovskog ministra odbrane Šemsi Silja izjavio je da KBS planira da se dodatno naoruža tokom 2022. godine, s obzirom na, kako je dodao, pretnje iz Srbije, prenosi Reporteri.

Silja je za RTV Dukađini rekao da među najvećim partnerima za kupovinu oružja Kosovo ima SAD, Hrvatsku, Tursku i još nekoliko zemalja.

– Spremamo se za odbranu nakon naoružavanja iz Srbije. S obzirom na tekuće pretnje iz Srbije, naoružani smo adekvatnim oružjem koje reaguje na ovu situaciju. Odgovorićemo adekvatnim naoružanjem koje situacija zahteva. Ne kupujemo ofanzivno oružje, ali radimo danonoćno na zaštiti naše teritorije i stanovništva – istakao je Silja.

Silja je rekao i rekao da ministarstvo odbrane sledi politiku Amerike, koja ima praksu naoružavanja.

– Bili smo oprezni da sklapamo poslove o naoružanju samo sa državama, a ne sa privatnim kompanijama. Odgovarajuća država je nadgledala prodaju oružja Kosovu – rekao je Sila.

Zamenik ministra odbrane je rekao da je u ovoj godini planirano 52 miliona evra za kupovinu oružja i dodao napomenuo da Kosovo ima i savetnike iz Amerike, kako bi odgovorilo na situaciju.

7 COMMENTS

  1. E pa sad ko kome svoj svome ima jedno zlatno pravilo u vojnoj strategiji koja kaze ne postavlaj ekpozivne naprave i mine na terenu za vreme okršaja jer podsjeti češ protivnika da i on to isto radi znači koristi se srateška diplomatija ne mišiči pa kad ostvariš cilj onda radi šta hoćeš Vučič je počeo pokazivati mišiče i nabavku naoruzanja prije vremena i prije cilja jaka strategija i odmah je Hrvatska,Makedonija,Albanija,Crna Gora uskočili da to isto rade sad i Kosovo kupuje naoruzanje i ja sad pitam vas sve ko je ovde okidač za sve ovo i ko je kriv budi čovjek pa realno kazi šta smo misli li da će ostali skrštenih ruku da gledaju pa sigurno neče dabome.

    • Mi ne napadamo druge države samo smo se branili i toje suština našeg naoružanja! Za Ameriku i njihove saveznike to ne može da se kaže. Što je bila nemačka to je sad Amerika samo što su Ameri okupirali Evropu i pola sveta skoro bez ispaljenog metka!

  2. Srbija se nikada branila nije jer potrebe imala nije od 1990 pa do 1999 te godine Srbija je zlo i zlo bez granice sejala po komšiluku trazeči Srbiju do tokija il velika Srbija i dok 1999 dobila po nosu od USA i EU reklisu dosta više preterali ste sve granice vi ste niko i ništa makovo zrno to je Historiska činjenica izgleda neko je ovde cjelo to vrijeme prespavao il stidi se svoje stramne prošlosti i pravi od sebe budalu nebitno čitaj malo dalje od nosa i ne zivi u mitovima i bajkama godina je 2022.

      • Srecko je bot pise ja lukavo kako je dobro da udje u nato i bice super itd….

        Hoce da pere SRBIMA mozag i da vodi rat protiv vucica kako on los za srbija na protiv on digao srbiju iz pepela i jos Puni da se radi ali kad zapad pise da srbija ekonomski lider i motor balkana to boli svi u region oni vole srbiju bednu da vide sto Klima na svaki ultimatum vucic radi dobra posao kad neprijatelji mrze iz region onda znaju srbi da nije izdajica

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here