Hadži Marko Vujičić
Vilijem Montgomeri

Bivši ambasador SAD u Srbiji Vilijam Montgomeri izjavio je danas da bi EU trebalo da shvati da je “iluzorna šargarepa članstva u EU” odavno prestala da deluje jer u nju niko u Srbiji, na Kosovu ili u Bosni ne veruje.

On je za Tanjug rekao da se i EU i SAD nakon više od 20 godina i dalje se drže politike prema Bosni, koja se zasniva na Dejtonskom sporazumu i Prištini na koju gledaju kao na “jedinstvenu multietničku vladu”, a koje nikada nisu funkcionisale.

“I Kosovo i Bosna su podeljeni i sada kao i tada. Insistiramo na vrsti multietničkih društava kakva imamo u SAD i EU. Potrebna su nam drugačija rešenja na Balkanu ili će ona i dalje biti nestabilna sa realnom mogućnošću nasilja”, rekao je Montgomeri.

Dodao je da je postojalo rešenje za KiM koje bi funkcionisalo, ali da je na njega bivša nemačka kancelarka Angela Merkel stavila veto.

Komentarišući govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, Montgomeri je rekao da je on bio dobar i promišljen.

“Tačno je naglasio poštovanje povelje UN. Takođe se fokusirao na razvoj svoje zemlje. To je nešto do čega izgleda nikome od kosovskih Albanaca nije stalo. Neću se doticati njegovih komentara o akcijama na Kosovu, osim da kažem da ima grešaka, trauma i dobrih ljudi na obe strane. Naglasak mora biti na obe strane koje u potpunosti pokušavajući da rade na normalizaciji odnosa zasnovanoj na budućnosti, a ne prošlosti”, zaključio je Montgomeri.

5 COMMENTS

  1. Svi se vi javite posle isteka Mandata kada nesnosite Odgovornost za Zlodela nad Srpskim Narodom Podrzavajuci Ustaske pokrete, Siptarske Teroriste i Saku poturcenih Bosanaca protiv Srba…Puno nam je pomoglo misljenje mi Srbi znamo pravu istinu od samog pocetka!

  2. …multietničkih društava kakva imamo u SAD i EU….paSRAMOTA gosn Ambasadore, zar Srbije nije takva, koliko tih drustava zivi i radi u Srbiji…I sad treba zbog dilera i kriminalaca rasturiti takvu drzavu…

  3. Ahahahahahahahaha, bivsi – kao i uvek, neki bivsi ambasadorcic koji se javlja i komentira ukradenu kosovsku zemlju. Kao i od Republike Srbije i ostalih ex -yu republika priznatu suverenost BiH.
    Neka nova veoma mudra misao: “Potrebna su nam drugačija rešenja na Balkanu ili će ona i dalje biti nestabilna sa realnom mogućnošću nasilja”, rekao je Montgomeri.” Sta je to novo rekao??

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here