Đokovićev rival za ulazak u polufinale Australija opena podesio u meču osmine finala svoje najjače oružje do perfekcije.

Kada su se Novak Đoković i Miloš Raonić sreli u četvrtfinalu u Melburnu pre pet godina, kanadski teniser crnogorskog porekla je bio među deset vodećih na svetskoj listi – na osmom mestu. Naš as ga je na putu ka petoj od svojih sedam titula na Australija openu slomio šampionski. Nijednom mu nije dao priliku da se ponada da će osvojiti gem na njegov servis. Najjačem Raonićevom oružju se odupreo tako što je načinio tri brejka, a to su prelomni momenti kad se igra s teniserom kome je gromoviti servis adut svih aduta.

Kanađanin je u tom duelu, koji je Đokoviću pripao sa 7:6 (7:5), 6:4, 6:2, imao 17 asova. U osmini finala ovaj put savladao je Hrvata Marina Čilića sa 6:4, 6:3, 7:5. Odservirao je čak 35 as-poena (hrvatski igrač samo pet), a 55 tzv. neodbranjivih vinera govori da se Raonić, koji je danak povredama platio padom na listi (35. mesto), bolje postavlja na terenu i da je dosegao zavidan nivo tenisa.

Njegov duel s Čilićem je završen dok je Đoković još vodio bitku s Argentincem Dijegom Švarcmanom u osmini finala, ali je Raonić bio sasvim siguran da će mu naš as biti sledeći suparnik. To i jeste. U kratkoj izjavi na terenu posle pobede rekao je: “Mislim da ću u sledećem meču morati da odserviram i više od 35 asova”.

Đoković međusobno ima 9:0 u pobedama. Lomio je Raonića i kada je ovaj postigao po 21 as-poen u četvrtfinalu na Rolan Garosu 2014 (7:5, 7:6, 6:4) i na turniru iz masters serije u Sinsinatiju 2018 (7:5, 4:6, 6:3), kad su se sreli prethodni put.

– Biće to sasvim drugačiji meč nego protiv Švarcmana. Raonić je jedan od najviših i fizički najjačih igrača. Ima sjajan servis. Moram biti spreman da primim projektile koji dolaze s njegove strane mreže. Jedan od ključnih momenata biće kako ih vraćam i koliko sam samouveren na svoj servis. Drago mi je što je Raonić zdrav i što opet igra na vrhunskom nivou. Sjajan je momak. Dugo se poznajemo, prijatelji smo, govorimo istim jezikom. Lepo je videti ga u četvrtfinalu – istakao je Đoković u svom mini-intervjuu pred publikom na stadionu “Rod Lejver”.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here