pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prva Netfliksova norveška produkcija kada je u pitanju igrani film, dolazi u vidu horora “Cadaver”. U postapokaliptičnoj atmosferi nakon nuklearne katastrofe govori o tome koliko daleko je čovek spreman da ide kako bi preživeo.

U osvit nuklearne katastrofe, na ulicama izmišljenog evropskog grada vlada anarhija, a ljudi doslovno preživljavaju iz dana u dan. Leševi se raspadaju na putu, glad je konstanta, a grebanje priborom po konzervama je jedini gastronomski prizvuk iole pristojnog obroka.

Da, to je slika postapokaliptičnog sveta, koji ovih dana ledi krv u žilama više nego bilo šta drugo.

U takvom ambijentu, bračni par sa detetom pokušava da ostane u životu u onome što je od sveta ostalo posle nuklearne katastrofe. Leonora, Džejkob i njihova ćerka Alis žive u napuštenoj zgradi na čija vrata redovno lupaju gladni ljudi, prenosi Kliks.

Međutim, jednog dana kroz ulicu će proći zabavljač koji prodaje ulaznice za pozorišnu predstavu u hotelu, koja pored malo zabave svojim posetiocima nudi i topli obrok. Leonora, kao nekadašnja glumica i majka gladnog deteta, u predstavi vidi šansu da njihov život na trenutak dobije normalne obrise.

Kao što pogađate – Alis se izgubi, i tu nastupa jezivi zaokret u kojem postaje jasno kako se u hotelu događa nešto stravično. Svaki trenutak nepažnje završava se tako što posetioci propadaju u vešto postavljene zamke. Još jedna stvar – posetioci hotela nose maske.

Za one koji žele malo zabave i straha, “Cadaver” je samo još jedan u nizu horora. Za one koji žele da promisle o prirodi čoveka, kapitalizma i nemilosrdne ekspolatacije, norveški film je upozorenje i poučno štivo o destruktivnoj ljudskoj prirodi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here