pixabay.com

Američka ratna mornarica priznala je postojanje brojnih video-snimaka na kojima su neindentifikovani leteći objekti (NLO), ali je poručila javnosti da ih neće objaviti.

Kako je navedeno, Američka ratna mornarica poseduje još neviđene video-snimke NLO, ili “neidentifikovanih vazdušnih fenomena”, kako ih naziva američko Ministarstvo odbrane.

Ti snimci neće biti objavljeni, jer bi to, kako tvrde u Pentagonu, “naškodilo nacionalnoj bezbednosti”.

Priznanje je usledilo kao odgovor na zahtev za objavljivanje tih videa, koji je, na osnovu Zakona o slobodi informacija, podnela vladina stranica za transparentnost “Black vault” (Crni svod).

Zahtev je podnet američkoj mornarici u aprilu 2020, samo jedan dan nakon što je američka ratna mornarica deklasifikovala tri video-snimka koje su snimili mornarički piloti i na kojima se vidi kako se NLO kreću na naizgled nemoguće načine.

“Black vault” je zatražio da mornarica preda sve ostale video-zapise koji se odnose na NLO.

Više od dve godine kasnije, odgovoreno je pismom u kojem je potvrđeno da postoji više NLO videa, ali je zahtev za objavljivanjem odbijen.

Objavljivanje ovih informacija naštetilo bi nacionalnoj bezbednosti, jer protivnicima može pružiti vredne informacije o operacijama, ranjivostima ili sposobnostima Ministarstva odbrane SAD – piše u odgovoru.

“Nijedan deo video-zapisa ne može se odvojiti za objavljivanje”, napisano je u odgovoru.

Američka mornarica je priznala da je deklasifikovala tri videa u aprilu 2020. samo zato što su video-zapisi prethodno procurili u medije i o njima se već opširno raspravljalo.

U odgovoru na zahtev “Black vaulta” američka ratna mornarica nije pokušala da prikrije postojanje dodatnih NLO videa.

Jasno je da u arhivama američke ratne mornarice postoji još video-snimaka neobjašnjivih susreta s NLO, ali šta oni prikazuju za sada je tajna. Jasno je, međutim, da američka vojska vrlo ozbiljno shvata potencijalnu pretnju NLO – navodi časopis “Nauka”.

Pentagon je u junu 2021. godine otkrio da su piloti američke mornarice prijavili 144 viđenja NLO od 2004. godine.

Nedavno je najavljeno da će američka vojska dobiti federalna sredstva za otvaranje nove kancelarije koja će se isključivo baviti izvještajima o viđenjima NLO, koja prijavi američke vojska.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here