Pixabay.com

Ministarstvo inostranih poslova Rusije potvrdilo je da su američke diplomate, udaljene iz voza u Severodvinsku, bile u zvaničnoj poseti: oni su obavestili Ministarstvo odbrane Rusije o svojim planovima, ali su saopštili da planiraju da posete Arhangelsk, navedeno je u saopštenju.

Ataše za štampu Ambasade SAD u Rusiji Rebeka Ros je ranije saopštila da su američke diplomate bile u Nenoksu u okviru zvanične posete.

„Potpuno potvrđujemo komentar Ambasade SAD da je to bila zvanična poseta i da su obavestili Ministarstvo odbrane Rusije o svojim planovima. Samo što su naveli da nameravaju da posete Arhangelsk, a našli su se na putu za Severodvinsk“, navedelo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

Mediji su ranije objavili informaciju da su trojica američkih diplomata udaljena s voza iz Nenoksa ka Severodvinsku, pošto se ta teritorija nalazi u posebnoj zoni i pošto se u ponašanju diplomata uočene naznake administrativnog narušavanja.

„Očigledno su zalutali. Spremni smo da poklonimo Ambasadi SAD mapu Ruske Federacije“, navedeno je u saopštenju Ministarstva inostranih poslova Rusije.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here