Tanjug/AP
Predsednik Francuske Emanuel Makron

Zapadne zemlje počele su da dele Ukrajinu, o čemu svedoče reči francuskog predsednika Emanuela Makrona o mogućnosti slanja trupa u ovu zemlju, izjavila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

– Radi se o tome da su saveznici počeli da dele Ukrajinu. I sve te Makronove i izjave drugih političara NATO-a u vezi sa mogućnošću uvođenja kontingenata, trupa ili nekih paravojnih jedinica na teritoriju Ukrajine povezane su upravo podelom, sa njihovog stanovišta, Ukrajine – rekla je Zaharova.

Još jedan dokaz priprema za podelu je nespremnost zemalja NATO-a da prime Ukrajinu u Alijansu, jer bi njen ulazak zahtevao da sve članice NATO-a priznaju njene granice, istakla je ona.

Prema njenim rečima, NATO je spreman da okupira i podeli Ukrajinu, a sada “počinje moralna priprema i sopstvenog stanovništva zemalja NATO-a i građana Ukrajine za takve korake”.

– Sve se to dešava, kao što članice NATO-a uvek rade, pod tuđom zastavom. Ovo je još jedno insceniranje navodnog suprotstavljanja Rusiji. U stvari, radi se o tome da oni počinju da dele ostatke Ukrajine među sobom. Vreme je da se još jednom razmisli o tome šta će se desiti ako svoju sudbinu poveriš NATO-u – dodala je Zaharova.

Podsetimo, predsednik Francuske je krajem februara, na pres konferenciji posle sastanka posvećenog podršci Ukrajine, izjavio da se ne može isključiti mogućnost slanja snaga u Ukrajinu, mada o tome nema konsenzusa među evropskim liderima.

Iz Kremlja su nakon toga poručili da u slučaju ulaska zapadnih snaga u Ukrajinu neće biti reč o verovatnoći, već o neizbežnosti direktnog sukoba Rusije i NATO.

1 COMMENT

  1. СЛАВА НА ВИСИНИ БОГУ☦️
    СЛАВА ЦАРСКОЈ РУСИЈИ🇷🇺☦️🇷🇺

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here