EPA/Yuri Kochetkov
Marija Zaharova

Nova kontraofanziva kijevskog režima mogla bi da dovede do istrebljenja Ukrajinaca, saopštila je zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ona se osvrnula na izjavu ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog koji je ranije u intervjuu za list „Bild” rekao da je Kijev razradio plan nove kontraofanzive.

„Do čega sve to može da dovede? Zelenski će definitivno da istrebi Ukrajince”, ocenila je Zaharova.

Govoreći o političkoj pozadini te izjave ukrajinskog predsednika, Zaharova je naglasila da je cilj da se „pokaže zapadnim sponzorima odlučnost da se nastavi sa krvoprolićem i hitna potreba za novom finansijskom pomoći i isporukama naoružanja”.

Pored toga, po njenim rečima, Zelenski svojim izjavama pokušava „redovno da podseća svet na sebe”, a takođe nastoji da pomogne Beloj kući da odigra predizbornu predstavu i da pokaže održivost Bajdenovog projekta pod nazivom „ukrajinska demokratija”.

Prethodno je izvor iz Ministarstva odbrane Rusije saopštio da će se nova kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine završiti potpunom katastrofom za Ukrajinu sa definitivnim slomom njene vojske, prenosi Sputnjik.

1 COMMENT

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here