Pixabay.com

Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je da se u nekim zemljama razmatraju perspektive za mir u Ukrajini. “To ne menja suštinu, a to je da je Nemačka i te kako uključena u taj sukob”, prokomentarisao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

– Deo zemalja, uključujući Ukrajinu, na nivou savetnika za bezbednost razmatraju kako bi izgledalo to što bi vodilo mirovnom procesu. Ali da budem jasan: mir je moguć u svakom trenutku – rekao je on za list „Markiše algemajne cajtung“ i ponovio da je za to potrebno da Rusija prekine sukob i povuče vojsku.

Peskov je potom na brifingu za novinare rekao da Moskva prati sve nijanse, ali da to ne menja suštinu da je Nemačka značajno uključena u konflikt u Ukrajini.

On je dodao da ruski predstavnici ne učestvuju u inicijativama koje je pominjao Šolc.

4 COMMENTS

  1. Svi su krivi – celi svet, ali ne i Rusi. To je tako lep i dobar narod. Steta sto ima ovakve politicke predstavnike i totalitarnu vlast.

  2. СЛАВА НА ВИСИНИ БОГУ☦️
    СЛАВА ЦАРСКОЈ РУСИЈИ🇷🇺☦️🇷🇺

  3. Opet moras da ponovis gradivo iz osnovne skole ako je uopste imas: Carska Rusija je nestala sa oktobarskom revolucijom 1917 i ubijanjem carske porodice Romano 1918 godine

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here